14 Kasım 2012 Çarşamba

GÜVENLİK KAMERA SİSTEMLERİ




Güvenlik kamera sistemleri elektronik güvenlik sektöründe ençok satılan güvenlik ürünlerinden biri konumundadır.Güvenlik kamera sistemi denince akla güvenlik amaçlı kullanılan kamera sistemleri gelmektedir.Bu sistemleri CCD veya Cmos Kameralar, DVR Kayıt cihazları,IP kameralar,NVR kayıt cihazları temelinde oluşan diğer ekipmanlardan meydana gelmektedir.Kamera güvenlik sistemlerine ilgi ülkemizde çok fazla durumdadır. Güvenlik sektöründe %40 tan fazla payı alan sistemler kamera güvenlik sistemleridir.



Güvenlik kamera sistemleri günümüzde evlerimizin içinden tutunda, İşyerleri, Depolar, Fabrikalar, Devlet kurumları diğer özel ve kamu alanları ve mobese sistemleri ile bütün cadde ve sokaklarda kurulmuş ve kurulmaya devam edilmektedir. Bu kadar yaygınlaşan kamera güvenlik sistemleri ciddi güvenlik sağladığı gibi birçok adli olayın çözümünde de ciddi yararları bulunmaktadır.



Günümüzde kamera güvenlik sistemleri iki farklı yapıdan oluşmaktadır. Bunlardan birincisi analog sistem dediğimiz kamera sistemleridir. Diğeri ise ip kamera sistemleridir. Günümüzde ve önceleri analog kamera sistemleri revaçta iken son yıllarda, IP kamera sistemleri hızla artmış ve neredeyse analog güvenlik kamera sistemlerini geçmek üzeredir. Geleceğimizin bilişim üzerine şekillendiğini düşünürsek ip güvenlik kamera sistemleri geleceğin kamera sistemleri olacağı şüphe götürmez bir gerçektir.



Güvenlik kamera sistemleri çok farklı kalitedeki ürünlerden oluşmaktadır. Bir kamera sistemi kurmak kadar uygun bir kamera sistemi ürünü seçmekte çok büyük öneme sahiptir. Önemli ve çok bilinen aynı zamanda çok kullanılan kamera güvenlik sistemi ürünleri Samsung, Panasonic, Bosch, GE, Honeywell,Acti,Siemens başta olmak üzere birçok kamera üreticisi söylemek mümkündür

Kaynak: http://www.guvenlikdanismanlik.com/guvenlik-kamera-sistemi-kamera-guvenlik-sistemleri.htm

Teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder